Monday, February 20, 2012

Ustaz Azizan dan Pas

TAJUK TAJUK BERITA PANAS YANG ADA SEKARANG NI DI LAMAN LAMAN WEB

1. MAHASISWA BAKAL MENYERANG USTAZ AZIZAN

2. AZIZAN ANGGAP BUKU JINGGA BUKAN QURAN

3. USTAZ AZIZAN BERSEDIA DIPECAT ISU KUIN

4. ISU KUIN ANWAR JANGAN GANGGU- SELESAI MASALAH HANG DULU.

5. DAN BERATUS LAGI YANG NEGATIF NEGATIF BELAKA.

Kalau bab Dato Seri Anwar, orang pas lah yang terkehadapan dalam mempertahankan maruahnya..Apa dah jadi dengan orang Pas sekarang ni?? Apa kamu semua sudah tidak tahu nilai parti Pas itu dimana sekarang? Harakah pula dilihat sebagai lidah rasmi PKR. Kamu mempertahankan maruah orang lain dengan menggadaikan maruah kamu sendiri. PKR terutamanya di Kedah menang dengan sokongan 100% pengundi PAS. Sekarang ni sudah tahun 2012, bukan zaman tok moyang kita yang gadai harta benda sebab nak tolong orang lain. Benda kecil macam ni pun takkan tak boleh nak pikiaq. PKR berusaha untuk mencapai cita-citanya begitu juga PAS dan DAP. Jadi masing-masing haruslah bantu membantu. Yang orang ramai pertikaikan sekarang ni adalah cara bantuan yang dihulurkan. Adakah sehingga menggadaikan maruah parti dan mengorbankan pimpinan-pimpinan parti?

Dalam bab Dato Seri setia Diraja Ustaz Azizan ( ustaz azizan )yang merupakan hardcore Pas, jauh panggang dari api jika nak dibandingkan dengan Hassan Ali, apa bantuan yang dia dapat dari PKR atau partinya sendiri PAS? Sejak beliau menjadi MB, setiap isu yang ditimbulkan mamapu dipatahkan dengan hujah-hujah yang bernas. Serangan demi serangan yang beliau terima namun dengan tenang beliau mematahkan hujah pihak lawan. Namun orang Pas tidak pandai menilai. Namun bagi saya yang bukan ahli mana mana parti, akan tetap mempertahankan ustaz azizan. Dan saya yakin orang ramai di Kedah tetap akan menyanjungi ustaz azizan sebagai MB Kedah yang terbaik yang pernah mereka terima.

Jika orang-orang Pas masih lagi berfikiran kolot, belajarlah dengan ustaz azizan cara-cara untuk membantu kawan-kawan di tahun 2012. Ini bukan zaman tok nenek moyang kita. Maruah parti haruslah dijaga bukan digadaikan. Islam mengajar kita untuk tegas di dalam sesuatu perkara. Kalau orang Pas tak Islam saya tak tau lah. Tapi ketegasan yang ada pada ustaz azizan 100% menggambarkan kepada rakyat Malaysia seluruhnya bahawa PAS lah yang layak dan mampu mengambil alih pentadbiran negara Malaysia daripada UMNO BN. Ayuh la semua bermuhasabah diri dan kembali kepada ajaran Islam yang sepatutnya. Islam tidak mengajar kita untuk berbudi sampai ke tahap itu. Ada mesej yang ingin disampaikan oleh ustaz azizan kepada seluruh ahli Pas, dan mesej ini akan muncul dengan jelas jika kita berfikir dengan tenang dan mengikuti setiap kronologi yang berlaku.

No comments: