Wednesday, March 2, 2011

Kedah Legacy Should Be Remain.

Kelmarin 1/3/2011, saya telah ke mahkamah alor setar bayaq saman. Kena rm 550.00, padan muka aku. Di dalam mahkamah tu saya lihat ada ramai jugak geng veteran dok tunggu nak bicara. Ingatkan kesalahan trafic, rupa-rupanya pasai bela nyamuk aedes. Jenuh tunggu la aku.. Selesai ja bicara terus pi opis. Dalam perjalanan ke opis lalu lah kat stadium darulaman, lantas teringat kat team Kedah.

Malam tu pulak Kedah nak lawan selangor. Jadi saya berharaplah yang Kedah akan menang. Ngopa-ngopanya kalah.. Adoi laaa, apa la malang sangat team kedah ni.. Kalau nak kira kedah ni bukan antara dah malahan paling terbaik sekali kat Malaysia ni. Kawan saya kata kalau training, orang tengok pun terkejut pasai power. Hang tendang la mcm mana pun, mesti sampai ke kaki punya. Tapi mai tang game, depa lupa habih apa yang depa dok training tu.

Kita kena berani untuk membuat perubahan..kepada player2 kedah, saya berharap agar semangat untuk mengubah corak permainan bola sepak di Malaysia ni datang dari negeri Kedah. Kita ada tokoh politik dari kerajaan dan pembangkang yang hebat di mana kedua2nya berasal dari Kedah. Mereka ini merupakan blueprint untuk berpolitik kepada negeri2 lain di dalam Malaysia.

Saya cadangkan kepada semua fan2 kedah yang bagi komen pasai cara kedah main bola ni tak kira melalui saluran mana pun sama ada media massa mahupun internet bergabung dan berfikiran positif dengan membakar semangat player2 kedah untuk tunjukkan satu permainan yang paling menarik dalam sejarah bola sepak Malaysia. Kedah legacy should be remain.. Ini moto kita..tunjukkan satu permainan yang hebat. Kalau hangpa semua rasa coach tak membantu hangpa untuk perform atas padang, hangpa bincanglah sesama hangpa untuk tunjukkan persembahan yang hebat kepada kami.

Kalau main elok, kita pakat2 kuaq duit buat banner bagi depa nampak betapa pentingnya depa untuk mengubah terus corak permainan bola sepak di malaysia.
Walau mcm mana pun kena mai dari Kedah jugak. Ayuh kita ubah cara permainan bola sepak negara.. Tunjukkan satu permainan yang menarik yang mampu membantu negeri2 lain untuk bermain seiring dengan perubahan yang dilakukan oleh team Kedah. Kalau tidak hatiku bergelora..

No comments: